Rejuvenare faciala – Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Primele semne de imbatrainre apar dupa 25 de ani si se manifesta prin aparitia ridurilor care pot fi de expresie sau statice.

Ridurile de expresie sunt determinate la inceput de miscarea muschilor din etajul superior al fetei. Cu varsta aceste riduri care se produceau la inceput doar la miscare devin riduri statice si se accentueaza în timp. Ridurile de expresie sunt ridurile la nivel frontal, la nivel glabelar(intrasprâncenos), si ridurile laba gastei. Se poate actiona fie separat, pe fiecare grupa musculara in tratamente diferite sau in acelasi tratament.

Cum le putem trata?

Cu toxina botulinica tip A, cu vistabel, cu botox. Se urmareste relaxarea musculaturii si nu paralizia acesteia. Impulsul nervos nu mai este transmis de la nivelul creerului catre muschi, muschiul nu se mai contracta, se relaxeaza. Efectul injectarii toxinei botulinice apare incepand din ziua a treia si este definitiv in ziua a 14-a.

Ce neplaceri pot sa apara?

La injectare pot sa apara mici tumefieri, vanatai, deoarece pelea fetei este puternic vascularizata.  De asemenea pot aparea mici asimetrii, ce pot fi corectate la trei saptamani de la injectare

Tratamentul cu toxina botulinica nu este un tratament permanent. Dupa ce trece efectul, musculatura se reinerveaza si poate sa actioneze la fel. Cu toate acestea prin repetarea tratamentului pielea incepe sa-si uite memoria ceea ce face ca frecventa tratamentelor sa scada. Daca la inceput intervalul este de 3 luni in primul an, poate ajunge la doua injectari pe an.

Ce contraindicatii exista?

Este interzisa aplicarea tratamentului în timpul sarcinii, în perioada alaptarii. De asemenea dupa injectarea cu toxina botulinica este interzis timp de o saptamana  utilizarea antiinflamatoriilor, trebuie evitat consumul de alcool in ziua respectiva şi zborul cu avionul în primele 24 d ore de la injectare. Nu se face masaj facial, timp de sapte zile si  se evită expunerea la soare puternic, caldura, sauna.